Uudised ja teated

Harjumaa Tervisetegija 2016 tiitli pälvis Harku vallas asuv Rannamõisa Lasteaed

Neljapäeval, 3. novembril kuulutati Harjumaa tervisekonverentsil välja Harjumaa Tervisetegija 2016. Tiitli pälvis sel korral Rannamõisa Lasteaed. Konverentsi teemade käsitlus hõlmas endas ennekõike meie kõigi panust terve ja turvalise elukeskkonna hoidmisse ja arendamisse ‒ „Kes kujundab tervet ja turvalist tulevikku?"

Rannamõisa Lasteaed lähtub oma õppe- ja kasvatustegevuses nnkolme vaala" põhimõttest, milleks on tervislik toitumine, aktiivne liikumine vabas õhus ja vaimne tervis. Aja jooksul on toimunud nende kolme suuna arendamine ning selle põhjalt on arenenud ka antud lasteaia personali, laste ja lapsevanemate elustiil ja hoiakud. Selle tulemusena on muutunud lapsed ja nende vanemad aktiivsemaks, korrigeerinud oma toitumisharjumusi ning hakanud seejuures ka seda kõike armastama. Selleks, et lapsed mõistaksid isetegemise rõõme, on nad kaasatud toidu kasvatamise protsessi- näiteks kurgi ja võrsete kasvatamine ning idude ajamine. Lisaks aktiivsuse ja toitumisharjumuste muutmisele tegeletakse ka laste sotsiaalsete oskuste kujundamisega. Nimelt on lasteaias draamapedagoog, kes läbi oma tegevuse toetab just antud oskuse arendamist. Lisaks sellele on lastel võimalik tegeleda ka joogaga, mis aitab neil samuti oma tegevusi ja arengut edaspidi paremini mõista.

Tiitli saanud Rannamõisa Lasteaia kõrval tunnustati veel seitset nominenti, kelleks olid Svetlana Gribanovskaja-Duminica, Rita Sepp, MTÜ spordiklubi nWo, Maiu Vaatmann, Laulasmaa Spordiklubi MTÜ, Helina Lillsoo ja ABB AS. Selleaastane Harjumaa Tervisetegija konkurss on koos konverentsiga järjestiku neljas, ning esimest korda sai tiitli asutus. Tunnustuse eesmärgiks on ühiskonnas esile tõsta neid inimesi ning asutusi, kes nii oma igapäevase kui ka vabatahtliku tööga annavad panuse ühiskonna arengule ning selle turvalisemaks ja tervemaks muutumisele. Iga panus ning püüdlust turvalisema ja tervema ühiskonna suunas on oluline. Väikesed asjad võivad teinekord olla väga suure tähtsusega.

Selle aasta konverentsi sisu ja kava valmis koostöös Harjumaa turvalisuse nõukoguga.

Lisainfo
Nele Kunder